Konkurs Preduzminešto! otvoren do 30. novembra

Bez autora
Nov 20 2011

Rok za prijavu na konkurs Preduzminešto! SMart Kolektiva i Foruma poslovnih lidera Srbije je 30. novembar 2011. godine. Konkurs je namenjen mladim preduzetnicima/preduzetnicama kojima je potrebna podrška iskusnih menadžera – biznis mentora koji će im volonterski pomoći da razviju poslovanje i preduzetnički potencijal. Cilj projekta je da se doprinese već postojećim oblicima podrške razvoju preduzetništva u Srbiji i da se ustanovi inovativna praksa koja će inspirisati i ostale kompanije da se uključe i podrže mlade ljude u njihovim preduzetničkim počecima. U program su uključene kompanije Coca-Cola Hellenic, Holcim, Državna lutrija Srbije, PricewatehouseCoopers, Societe Generale banka, Atlantic Grupa, Erste banka, Ernst&Young, Omega M i Oivivo. Projekat Preduzminešto! finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuje Smart Kolektiv. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati do 30 godina starosti, koji imaju registrovano preduzeće na teritoriji Srbije, odnosno koji su registrovali preduzeće u Agenciji za privredne register (APR) od 1. januara 2010. godine i kasnije.

Konkurs Preduzminešto! otvoren do 30. novembraRok za prijavu na konkurs Preduzminešto! SMart Kolektiva i Foruma poslovnih lidera Srbije je 30. novembar 2011. godine.

Konkurs je namenjen mladim preduzetnicima/preduzetnicama kojima je potrebna podrška iskusnih menadžera – biznis mentora koji će im volonterski pomoći da razviju poslovanje i preduzetnički potencijal.

Cilj projekta je da se doprinese već postojećim oblicima podrške razvoju preduzetništva u Srbiji i da se ustanovi inovativna praksa koja će inspirisati i ostale kompanije da se uključe i podrže mlade ljude u njihovim preduzetničkim počecima.

U program su uključene kompanije Coca-Cola Hellenic, Holcim, Državna lutrija Srbije, PricewatehouseCoopers, Societe Generale banka, Atlantic Grupa, Erste banka, Ernst&Young, Omega M i Oivivo. Projekat Preduzminešto! finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuje Smart Kolektiv.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati do 30 godina starosti, koji imaju registrovano preduzeće na teritoriji Srbije, odnosno koji su registrovali preduzeće u Agenciji za privredne register (APR) od 1. januara 2010. godine i kasnije.

Prednost prilikom selekcije imaće osobe sa invaliditetom, Romi i žene, kao i mladi preduzetnici koji su koristili ili koriste neke od postojećih oblika podrške razvoju preduzetništva – sredstava Fonda za razvoj Republike Srbije, subvencije ili obike za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje i sl.

Administrativnu proveru pristiglih prijava i proveru na osnovu zadatih kriterijuma, kao i finalnu selekciju korisnika, obaviće Komisija u sastavu tri mentora programa. Odabrani korisnici biće obavešteni putem elektronske pošte, a sa njima će biti zakazani intervjui kako bi se obavilo spajanje sa odgovarajućim mentorima. Selekcija preduzetnika biće obavljena do 15. decembra.

Od trenutka prijema u program do početka rada sa mentorom može proći do dva meseca. Mentorski rad sa mladim preduzetnicima odvijaće se prema dinamici unapred utvrđenoj između mentora i preduzetnika, a trajaće godinu dana. U okviru projekta Preduzminešto! realizuju se i besplatne obuke za mlade preduzetnike sa ciljem sticanja praktičnih znanja i veština. 

Popunjen formular, koji možete preuzeti ovde, sa naznakom “Prijava za biznis mentorstvo” poslati na adresu:
Smart Kolektiv
Alekse Nenadovića 34
11000 Beograd

Ili na e-mail:
biznismentorstva@fpl.rs

Više informacija za preduzetnike i mentore možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik